Jalkapallo

Valioliiga: Manchester United – Chelsea 11.08.2019

Valioliigan avauskierroksen pääruoka nautitaan sunnuntaina Manchester Unitedin ja Chelsean ottaessa Old Traffordilla yhteen. Molemmat joukkueet ovat vielä rakennusvaiheessa, mutta harjoituskauden otteet olivat silti kiitettäviä, mikä lupaa tosipelejä ajatellen hyvää.

Riippakivistä eroon

Ole Gunnar Solskjaerin United -valmennuspestin ensimmäinen kokonainen kausi käynnistyy toden teolla sunnuntaina. Viime kauden toinen puolikas meni kokonaisuudessaan lupaavissa merkeissä, mutta loppukevät oli mollivoittoinen. Kesän siirtoikkunassa ei liikaa rellestetty, mutta Aaron Wan-Bissakan ja Harry Maguiren hankinnat olivat kuitenkin täyttä timanttia. Romelu Lukaku liikahti Italian suuntaan, mikä oli takuulla United-leirille hyvä asia, sillä belgialaisen pääkoppa oli jo selkeästi muualla. Paul Pogballa tuntui myös olevan haluja Real Madridiin, mutta ranskalaistähti jäi vielä ainakin täksi kaudeksi Old Traffordille. Unitedin keskikenttä tuottanee Solskjaerille kauden alla päänvaivaa, sillä mahdollisesti epämotivoituneen Pogban lisäksi muitakin kysymysmerkkejä on. Ander Herreran lähtö jätti keskikentälle selkeän aukon eikä esimerkiksi Nemanja Maticin jalat enää riitä Valioliigan nopeassa pelissä. Avauspeliin kylään saapuva Chelsea on Unitedin onneksi myös keskellä turbulenssia, joten voiton nappaamiseen on erinomaiset saumat.

ManUn loukkaantumistilanne on kauden alkuun kelvollinen. Alexis Sánchez ei ole vielä 90 minuutin kunnossa kesän jäljiltä ja Éric Bailly sekä Timothy Fosu-Mensah ovat pitkään polvivaivaisina sivussa. Muutoin näyttää erinomaiselta.

Hankintakiellosta haastetta

Chelsea on Unitedin tavoin ollut harjoituskaudella iskussa, mikä on tietyllä tavalla jopa yllättävää. Siniset menettivät siirtoikkunan aikana muiden muassa Eden Hazardin ja David Luizin ja siirtokiellon takia korvaajia ei ole saanut hankkia. Täytettä joukkueeseen viime kaudesta onkin tullut lähinnä palanneista lainapelaajista sekä Mateo Kovacicista, jonka Chelsea sai ostaa sääntöjen puitteissa kroaatin oltua lainalla Lontoossa viime kaudella. Kysymysmerkkejä uuden kauden alkaessa kohdistuu myös manageri Frank Lampardiin, jonka näytöt ovat vielä toistaiseksi ohuet huipputasolla. Peliuransa aikana Chelseassa legendastatuksen saavuttanut Lampard valmensi viime vuonna Championshipin nousukarsintojen finaalissa Aston Villalle taipunutta Derby Countya. Valioliigan avauskierroksella Lampardin nuori ryhmä joutuu heti kovaan testiin Old Traffordille ja kolme pistettä ovat kiven takana.

Akillesjänteitään viime kauden puolella loukanneet Callum Hudson-Odoi ja Ruben Loftus-Cheek tekevät syksyn mittaan pikku hiljaa paluuta pelikuntoon, mutta vielä ei ole aika sitoa nappiksia jalkaan. Willian ja Antonio Rüdiger jäävät niin ikään reissusta sivuun, mutta polvivammastaan kuntoutunut N’Golo Kanté nähtäneen penkillä.

Maalirikas trilleri

ManUn ja Chelsean välienselvittelyt ovat viime vuosina olleet tasaisia kamppailuita erityisesti Old Traffordilla ja kuudesta viime kohtaamisesta Unitedin kotiluolassa neljä on päättynyt tasalukemiin. Lähtökohdat kauden avauskoitokseen tuovat kuitenkin yhtälöön muuttujia ja sunnuntaille on luvassa hyökkäävää jalkapalloa. Chelsea pyrkinee Lampardin ohjastamana korkeaan prässiin, sillä tätä nähtiin jo pitkin harjoituskautta. Unitedin nopea hyökkäys saanee siis tilaa, kunhan sinisten prässi saadaan ensin purettua. Maaleja nähtäneen molempiin päihin ja veto lähtee overille.

Vihje: Manchester United – Chelsea 11.08.2019 18.30: Yli 2.5 maalia @2.00