Jalkapallo

Valioliiga: Liverpool – Arsenal 24.08.2019

Valioliigan kärkipaikalla kahden kierroksen jälkeen majailevat Arsenal ja Liverpool iskevät lauantai-illan huippukamppailussa yhteen Anfieldilla. Vierailut Poolin kotipyhättöön ovat viime vuodet olleet Arsenalille tervanjuontia, mutta kenties kesän hankinnoista saadaan tällä kaudella uutta ilmettä.

Puolustusta tilkittävä

Liverpoolin puolustuspelaaminen hakee vielä tämän kauden osalta muotoaan, sillä virallisissa otteluissa nollapelit antavat vielä odottaa itseään. Teemu Pukki helisytti verkkoa avauskierroksella Anfieldilla ja kakkosveskari Adriánin mokailu kostautui toisella kierroksella Southamptonissa. Mohamed Salah, Sadio Mané ja kumppanit ovat kuitenkin pitäneet pisteiden haalinnasta huolen ja saldo on tähän asti moitteeton. Puolustusta testattaneen taas huolella lauantaina Arsenalin toimesta, mutta tokihan Pool taas ennakkosuosikin aseman ansaitsee. Ottelun teemana on napata täysi pistepotti ja sysätä paineita etenkin Manchester Cityn suuntaan.

Naby Keïta, Nathaniel Clyne ja ykköskassari Alisson jatkavat kotijoukkueelta loukkaantuneiden kirjoissa. Joe Gomez ja Joël Matip taistelevat toisesta topparin tontista Virgil van Dijkin rinnalla.

Vahvistuksista virtaa

Tykkimiehet vahvistuivat kesän aikana muun muassa Real Madridista lainatulla Dani Ceballosilla, joka ehtikin jo laittaa kunnon shown pystyyn viikko takaperin Burnley -kotipelissä. Saldona on Poolin tavoin kaksi voittoa kahdesta, mutta juuri Burnleyta vastaan palloja menetettiin omalla kenttäpuoliskolla vaarallisilla sektoreilla, joten petrattavaa on vielä reilusti. On tietysti selvää, että uusia hankintoja ajetaan vielä alkukaudesta sisään, mutta kunhan tämä vaihe on ohitettu, lienee Gunners -kannattajilla mukavat ajat edessä. Lauantaina vastaan asettuvaa Liverpoolia on hankala etenkin Anfieldilla päihittää ja pelinrakennusvaiheessa on noudatettava erityistä huolellisuutta, sillä Kloppin miehistö on erinomainen hyökkäysalueen pallonriistoissa.

Granit Xhakan ja Mesut Özilin osallistuminen lauantain huippupeliin oli vielä pari päivää sitten hämärän peitossa, mutta molemmat ovat mukana kokoonpanossa. Rob Holdingin paluu lähestyy ja Héctor Bellerín, Konstantinos Mavropanos ja uusi hankinta Kieran Tierney parantelevat itseään lokakuulle asti.

Kovat piipussa

Maalirikasta peliä on lauantain koitoksesta lupa odottaa. Edellisistä kymmenestä keskinäisestä peräti kahdeksassa on paukuteltu over 2.5-linja pirstaleiksi ja kauden ensimmäisissä otteluissa puolustuspelaaminen on ollut molemmilla hankalaa. Pool tehnee ainakin pari maalia, mutta Gunners pystyy esimerkiksi juuri Ceballosin ja Pierre-Emerick Aubameyangin turvin vastaamaan. Vetovalinta kohdistuukin tällä kertaa vierasjoukkueen maalimääriin.

Vihje: Liverpool – Arsenal 24.08.2019 19.30: Arsenal yli 1.5 maalia @3.10