Jalkapallo

Serie A: Torino – Juventus 02.11.2019

Lauantai-illan ratoksi nautiskellaan Torinon derbystä eli Derby della Molesta. Kyseessä on Italian vanhin paikalliskamppailu. Juventus on totta kai yleensä ennakkosuosikki eikä tämäkään kerta tee poikkeusta.

Ongelmat selvitettävä

Torinon pienemmässä seurassa on pienimuotoinen kriisi päällä. Keskiviikkona Lazio murskasi Toron Roomassa 4-0 ja osa kannattajista vaatii jo Walter Mazzarrin lähtöpasseja. Torinon johtokunta on kuitenkin vielä Mazzarrin takana ja korjausliikkeitä tehdään parhaillaan. Ennen lauantain derbyä joukkue keskittyy kaikessa rauhassa hotellissa pari päivää. Torinon tulokset ovat kauden alussa olleet sikäli erikoisia, että lukuisten tappioiden lisäksi mukaan mahtuu voitot Atalantasta ja Milanista sekä tasapeli Napolista. Kenties kriisi ei olekaan kuin hetkellinen. Lauantaina tiedämme taas hieman lisää.

Juventus-kohtaamista hankalammaksi tekee Nicolas N’Kouloun Lazio-pelissä hankkima pelikielto. Kevin Bonifazi on murtuneen käden takia myös lasaretissa. Muutoin Toro-ryhmän terveystilanne on hyvä.

Mielikuvituksettomuus vaivaa

Juventus painaa juuri nyt Serie A:n kärkipaikalla ja Inter ui välittömässä vanavedessä. Vaikuttaa siltä, että kaudesta ei ole tulossa Juvelle helppoa, sillä pelillistä yskähtelyä on ilmennyt ja riippuvuus esimerkiksi Miralem Pjanicin pelinteko- ja rytmitystaidoista on silmiin pistävä. Keskiviikkona Genoan tiivis puolustusblokki näytti lähes ohittamattomalta, vaikka Juventus pelasi miehen ylivoimalla suuren osan pelistä. Cristiano Ronaldo hankki kuitenkin lisäajalla rankkarin ja upotti pallon pisteeltä varmasti sisään. Kesällä Juven peräsimeen tulleen Maurizio Sarrin todelliset kyvyt punnitaan vääjäämättä tällä kaudella Interin hengittäessä niskaan ja Mestarien liigan tarjotessa jatkuvasti kivikovia pelejä.

Giorgio Chiellini, Mattia Perin ja Pjanic ovat lauantaina sivussa eriasteisten loukkaantumisten takia. Gonzalo Higuaín on selättänyt omat vaivansa ja palannut joukkueharjoituksiin. Adrien Rabiot on puolestaan Genoa-matsissa ottamansa tuplakeltaisen vuoksi pelikiellossa.

Yllätysmahdollisuus

Torinolla on lauantaina oiva mahdollisuus korjailla kurssiaan ja sanoa kriisille hyvästit. Juventus on voittanut neljä viimeistä vierasderbyä, mutta nyt täytyy ottaa huomioon Bianconerin omat pelilliset ongelmat. Pjanic ei pelaa, joten keskikentällä muiden on otettava vastuuta. Torinon venymistä puoltaa myös Juven ensi viikon Mestarien liiga -ottelu Moskovassa sekä Juven tämän kauden vierasrekordi, jossa ei tappiottomuudesta huolimatta näy sen kummempaa ilotulitusta.

Vihje: Torino – Juventus 02.11.2019 21.45: Torino +1 @1.90