Jalkapallo

Serie A: Roma – Napoli 02.11.2019

Lauantaina on Serie A -kauden ensimmäisen Derby del Solen vuoro. Napoli on hallinnut viime vuosina Stadio Olimpicolla pelattuja otteluita, mutta kone yskähtelee juuri nyt sen verran, että voittoputki saattaa katketa.

Sisukkuus palkitaan

Roma porskuttaa juuri nyt kahden ottelun mittaisessa voittoputkessa ja viimeiseen kymmeneen peliin ei mahdu kuin yksi ainoa tappio. Suoritus on erinomainen ottaen huomioon Giallorossin viimeaikaisen loukkaantumisongelman. Keskiviikon Udinese-pelissä Roma saattoi jopa kokea vääryyttä, sillä Federico Fazio ajettiin erittäin heppoisin perustein suoralla punaisella ulos. Paulo Fonsecan ryhmä kuitenkin sisuuntui tästä ja latoi miehen alivoimalla murskalukemat tauluun. Voitto siivitti Roman neljännelle sijalle, mikä on tässä vaiheessa kautta vähintäänkin kelvollinen suoritus. Lauantaina Roma lähtee katkaisemaan Napolin voittoputkea Olimpicolla pelatuissa matseissa ja voittoon on ilman muuta mahdollisuus.

Roman sairastupa alkaa ensi viikon puolella vähitellen tyhjentymään, sillä Amadou Diawara ja Henrikh Mkhitaryan alkavat olla vähitellen pelikunnossa. Lauantaina edellä mainitun kaksikon todennäköisten poissaolojen lisäksi Nikola Kalinic, Davide Zappacosta, Lorenzo Pellegrini ja Bryan Cristante missaavat varmuudella ottelun. Fazio on pelikiellossa, ellei keskiviikon punaista korttia kumota jälkikäteen.

Ärsytetty Napoli

Napoli jäi keskiviikon supermatsissa Atalantaa vastaan tasatulokseen, mikä ei takuulla ottelutapahtumat huomioon ottaen tyydyttänyt. Pelin loppupuolella Napoli vaati rankkaria, kun Fernando Llorente revittiin Atalantan rangaistusalueella nurin, mutta pilkkua ei kuulunut. Seuranneesta tilanteesta Josip Ilicic naulasi pelin tasoihin ja jälkitiimellyksessä myös Napoli-luotsi Carlo Ancelotti sai katsomokomennuksen. Tasapeli tarkoitti sarjasijoituksen muuttumista kuudenneksi, mikä lisää napolilaisten raivon määrää. Lauantain peliin lähdetään putsaamaan hampaankoloja, ja voitolla Napoli valtaisi taas ainakin hetkellisesti neljännen sijan itselleen.

Kevin Malcuit jatkaa tuoreena pitkäaikaispotilaana lasaretin puolella. Ranskalainen oli saada Allanista seuraa, mutta näyttäisi onneksi siltä, että brassi ei keskiviikon ottelussa nivelsidevammaa kuitenkaan saanut. Roma-ottelu jää kuitenkin väliin Allanilta. Mário Rui oli jo Atalanta-ottelussa penkillä ja portugalilaisen kuntoutuminen tuo Ancelottille lisää vaihtoehtoja. Kostas Manolas ja Elseid Hysaj ovat pelikunnossa myös näillä näppäimillä.

Laatu ratkaisee

Kerroinasettelu lupailee tällä hetkellä kolikonheittoasetelmaa lauantaille. Roma on kelvollisessa vireessä, mutta loukkaantumistilanne on muistettava. Napoli on lisäksi joukkueista laadukkaampi ja on keskiviikon jälkeen kuin kesken talviunien herätetty karhu. Ancelotti juoksuttaa kentälle kaikki ykköstykkinsä ja Napoli napannee niukan voiton.

Vihje: Roma – Napoli 02.11.2019 16.00: Napoli -0 @1.86