Jalkapallo

Serie A: Roma – Milan 27.10.2019

Roma ja Milan taistelevat tärkeistä pisteistä sunnuntaina Stadio Olimpicolla. Neljäs sija alkaa uhkaavasti karata, joten voittoja on pian napattava. Roma kärsii parhaillaan loukkaantumisista ja Milan yrittää muuttaa kurssiaan uuden valmentajansa johdolla.

Sairastuvalla tungosta

Roma tasasi torstaina Eurooppa-liigassa pisteet Bundesliigan kärjessä viilettävää Borussia Mönchengladbachia vastaan. Giallorossi oli pitkään voitossa kiinni Nicolò Zaniolon maalilla, mutta lisäajalla pallo vietiin väärin perustein pilkulle ja vieraat pääsivät rankkarimaalilla tasatulokseen. Roman suoritus oli sikäli hyvä, että erityisesti keskikenttä oli pahasti varamiehinen ja Gianluca Mancini joutui stunttaamaan keskustassa. Noin muuten peliesitykset eivät ole juuri vakuuttaneet ja viimeisistä neljästä pelistä kaikissa kilpailuissa on saldona neljä tasapeliä.

Sunnuntain Milan-koitokseen Roma-luotsi Paulo Fonseca saanee ainakin lihasvammastaan toipuneen Cengiz Ünderin takaisin kentälle. Amadou Diawara, Bryan Cristante, Lorenzo Pellegrini, Henrikh Mkhitaryan, Davide Zappacosta ja Nikola Kalinic jatkavat loukkaantuneiden kirjoissa. Davide Santon on toipunut Fonsecan onneksi flunssastaan. Edin Dzeko pelaa maskin kanssa. Justin Kluivert on pelikiellossa.

Parempaa luvassa?

Kesällä Milanin puikkoihin tullut Marco Giampaolo sai pakata kimpsunsa seitsemän pelin jälkeen lokakuun alussa ja Stefano Pioli palkattiin tilalle. Viikon takaisessa Lecce-kotimatsissa viitteitä oli jo paremmasta, mutta Lecce ylsi onnekkaasti upealla loppuhetkien maalilla tasatulokseen. Positiivista oli yleisilmeen lisäksi muun muassa Hakan Calhanoglun loistokas ilta. Sunnuntain Roma-matsiin Milan pääsee levänneenä ja vastassa on loukkaantumisten riepottelema joukkue, joten kolmeen pisteeseenkin on hyvä mahdollisuus.

Davide Calabria kärsi viikko takaperin pelikieltonsa ja paluu oikean pakin tontille on todennäköinen. Giacomo Bonaventura on vielä viikon verran loukkaantuneena. Krzysztof Piatek teki Lecceä vastaan maalin, mutta aloittanee silti penkiltä.

Roman putkelle jatkoa?

Lähtökohdat ovat erityisesti Romalle heikot sunnuntain matsiin. Milan on levännyt muutaman päivän kauemmin ja Giallorossin ongelmana ovat loukkaantumiset. Tunnelmat Milan-leirissä ovat kohtuullisen hyvät Lecce-tasurista huolimatta, sillä peli-ilme oli hyvä ja penkin päässä on uusi mies uusien ideoiden kanssa. Vihjeeksi napataan tasapeli, sillä siipirikkoisenakin Roma onnistunee tappion kotikentällään välttämään.

Vihje: Roma – Milan 27.10.2019 19.00: Tasapeli @3.45