Jalkapallo

Serie A: Napoli – Atalanta 30.10.2019

Atalanta vierailee Napolin kotikentällä keskiviikon alkuillassa. Taistelu Mestarien liigan paikoista käy kuumana ja viihdyttävää kamppailua voidaan hyvällä syyllä odottaa. Onnistuuko Atalanta iskemään myös Napolin kanveesiin?

Tehottomuutta ja epäonnea

Alkukaudesta ei olla vielä päästy näkemään sitä aivan parasta Napolia. Sarjasijoitus on neljäs ja hyökkäyspeli on aavistuksen tehotonta, joskin epäonneakin on ollut matkassa. SPAL sai viikonloppuna raavittua Carlo Ancelottin ryhmältä kotitasapelin, ja juuri tehottomuus ja epäonni maalipaikoissa kuvasi Napolin otteita. Maalipaikkojen luominen on kuitenkin vaivatonta, mikä ei voi olla lupaamatta hyvää jatkoa ajatellen. Tulivoimaa rosterista löytyy, joten maalintekoharjoitusten ja onnistumisten kautta verkko alkaa taatusti heilua. Keskiviikkona Atalantan saapuessa vastaan tehoja on löydyttävä, sillä vastustaja on juuri nyt Euroopan maaliherkimpiä joukkueita. Voitto maistuisi Ancelottille, sillä bergamolaisten kanssa noustaisiin tasapisteisiin.

SPAL-vieraspelistä tuli jobinpostia pistemenetyksen lisäksi muutenkin, sillä Kevin Malcuitin loppukausi on hyvin suurella todennäköisyydellä paketissa ACL-polvivamman takia. Huolia kohdistuu jo valmiiksi takalinjaan, sillä Nikola Maksimovic, Mário Rui ja Elseid Hysaj ovat niin ikään loukkaantuneina. Kostas Manolas näyttäisi sentään kuntoutuvan keskiviikkoon mennessä.

Viihdyttävä Atalanta

Atalantan ruuti on niin sanotusti kuivaa. Gian Piero Gasperinin joukot ovat jääneet alkukaudesta ainoastaan kerran maaleitta ja viisi viimeistä Serie A -ottelua ovat tuottaneet 19 maalia. Viikonloppuna Udinese tyrmättiin peräti 7-1 ja huomioon on otettava vieläpä ykköskärki Duván Zapatan poissaolo. Kolikon kääntöpuolena on oman puolustuksen heikko formi ja nollapelisaldo näyttää myös yhtä. Atalanta on päästänyt viimeisissä viidessä ottelussa kaikissa kilpailuissa 12 osumaa. Gasperini ei ole tästä kuitenkaan haastattelujen perusteella huolissaan, mikä luvannee viihdyttäviä pelejä myös tulevaisuudessa. Napolia vastaan teemana lieneekin taas maalintekokisa.

Zapata jatkaa vielä pari viikkoa loukkaantuneiden kirjoissa, mikä välttämättä ei silti näy bergamolaisten tehoissa Luis Murielin, Josip Ilicicin ja Alejandro “Papu” Gómezin jatkaessa hirmuvireessä. Puolustuksen luottomiehet Andrea Masiello ja José Palomino saattavat missata keskiviikon ottelun pikkuloukkaantumisten takia.

Tuttu kaava

Keskiviikon matsin ennakkoasetelmissa merkit viittaavat siihen, että räiskyvän hyökkäyspelin juhlaa on tiedossa. Erityisesti Atalanta on juuri nyt huimassa maalintekokunnossa ja molemmilta joukkueilta puuttuu enemmän tai vähemmän puolustuksen avainpelaajia. Napolikin haluaa taatusti löytää jyvän maalintekosektoreilla.

Vihje: Napoli – Atalanta 30.10.2019 20.00: Yli 3.25 @2.01