Jalkapallo

Serie A: Lazio – Roma 01.09.2019

Serie A:n toisen kierroksen helmi on kiistatta Lazion ja Roman välinen Derby della Capitale. Roman kesä oli täynnä muutoksia ja Lazio nauttii mukavaa jatkuvuutta valmentajansa Simone Inzaghin ohjastuksessa. Taivaansiniset lähtevät peliin suosikkina, mutta derbyt ovat aina arvaamattomia, joten mahtavalle pelille on ainekset olemassa.

Edulliset lähtökohdat

Lazion kauden teemana on jatkuvuus. Simone Inzaghi luotsasi viime kaudella Kotkat cup-voittoon, millä irtosi paikka Eurooppa-liigaan. Avainpelaajat saatiin pidettyä, vaikka esimerkiksi Sergej Milinkovic-Saviciin kohdistui suurta mielenkiintoa muun muassa PSG:n ja Manchester Unitedin suunnasta. Hankintojakin kuitenkin tehtiin ja ehkäpä mielenkiintoisin on jo avauspelissä loistanut wing back Manuel Lazzari, joka saapui SPALista. Ensimmäisellä liigakierroksella Lazio kaatoi tylysti Sampdorian vieraissa 0-3 ja Ciro Immobile pääsi heti parin maalin myötä maistelemaan maalipörssin kärkipaikkaa. Inzaghin poppoolla on tällä kaudella ehdottomasti tähtäin top 4-sijoituksessa, millä irtoaisi paikka Mestarien liigaan ensi kaudeksi.

Jordan Lukaku seuraa derbyn katsomosta käsin, sillä polvivamma pitää belgialaisen tositoimista vielä jonkin aikaa sivussa. Mitään yllätyksiä tuskin Inzaghin avauskokoonpanossa nähdään.

Puolustus vuotaa

Kauden avausottelu oli romanistoille erityisen turhauttava. Kuviot olivat kunnossa hyökkäyskolmanneksella ja kolme upposi Genoan verkkoon. Ongelmaksi nousi sitten oma puolustustyöskentely, sillä vieraat nousivat kolmesti tasoihin. Uudeksi valmentajaksi kesällä naarattu Paulo Fonseca vannoo hyökkäävän futiksen nimeen, mikä tarjonnee italialaisen jalkapallon ystäville kauden mittaan rutkasti viihdettä. Siirtomarkkinoilla kävi kuhina, sillä muun muassa Leonardo Spinazzola, Davide Zappacosta, Amadou Diawara ja viimeisimpänä Chris Smalling pukivat Giallorossi -paidan päälleen. Kostas Manolas oli vastaavasti iso menetys, sillä kreikkalaistoppari matkasi Napoliin. Sunnuntain Derby della Capitaleen Fonsecan on mietittävä poppakonstit kuntoon, sillä Genoa -ottelun kaltaisella puolustuspelaamisella ei Laziota pysäytetä. Ylipäätään on hankala tälläkään kaudella nähdä Roman yltävän neljän parhaan joukkoon.

Spinazzola ja Diego Perotti jäävät Fonsecan papereista sivuun ottelusta loukkaantumisten vuoksi. Zappacosta avannee oikeana laitapakkina ja Alessandro Florenzi tekee seuraa Cengiz Ünderille, Nicolò Zaniololle ja Edin Dzekolle hyökkäysnelikossa. Smallingille ottelu tulee vielä liian aikaisin ja debyytti tapahtuu maajoukkuetauon jälkeen.

Maaleilla mässäilyä

Maaleitta tuskin jäädään sunnuntain derbyssä. Vuoden 2007 jälkeen Lazion ja Roman kohtaamisissa ollaan jääty kiikarilukemiin ainoastaan kahdesti ja kummankin joukkueen jatkaessa hyvää hyökkäyspään tekemistään on helppo ennakoida korkeita maalimääriä. Lazion ennakkosuosikin asema on selviö, mutta ottelun luonteen takia lantteja sijoitetaan mieluummin maalimäärävetoihin. Fonsecan Roma ei peruuttele eikä Laziokaan jääne pekkaa pahemmaksi.

Vihje: Lazio – Roma 01.09.2019 19.00: Yli 3 @1.97