Jalkapallo

Serie A: Inter – Juventus 06.10.2019

Ennen maajoukkuetauolle siirtymistä Italiassa pelataan sunnuntaina Inter – Juventus, joka tunnetaan myös Derby D’Italia -nimellä. Antonio Conte on saanut Interin hirmuliitoon, mutta riittääkö taso kuitenkaan Italian kovinta vastaan?

Tasaisuutta kaivataan

Inter vakuutti keskiviikkona Mestarien liigassa pirteällä ensimmäisen jakson esityksellään Barcelonassa, mutta tappio niskassa silti jouduttiin poistumaan Milanoon. Inter johtaa Serie A:ta puhtaalla pelillä ja vasta kaksi osumaa on painunut omaan verkkoon, joten startti kauteen on ollut enemmän kuin toivotunlainen. Ottelun kulku Barcelonassa kertoi omaa kieltään siitä, että joukkue on valmis haastamaan kovimmatkin vastustajat, mutta peliesitys ei saa saman ysikymppisen sisällä ailahdella nähdyn kaltaisesti. Contella onkin uusi testi sunnuntaina Juventuksen saapuessa kylään ja on mielenkiintoista nähdä millaisia läksyjä keskiviikosta on opittu, jos on.

Alexis Sánchez ajettiin viikko takaperin ulos, joten chileläistä ei derbyssä nähdä kentällä. Romelu Lukaku missasi viikolla Mestarien liigan pelin, mutta belgialainen on mukana sunnuntaina. Loukkaantumistilanne näyttää edelleen loistavalta.

Askelmerkit kohdilleen

Juventus naulasi kolme palloa Lukas Hradeckýn taakse tiistaina. Lepoetua on siis yksi päivä Interiin nähden, mutta erityisen merkittäväksi tuota ei voi nähdä ajallisen etäisyyden takia. Saldo Serie A:sta on lähes tahraton, mutta Fiorentinaa vastaan tahkottu 0-0 tarkoittaa sitä, että takaa-ajoasemassa ollaan. Maurizio Sarri tuntuu vielä tekevän kokeiluja, sillä epätyypillisesti rotaatiota on nähty yllättävänkin paljon. Sarrin kokemus jalkapallomaailman aivan kirkkaimmalta huipulta on vielä niukkaa, joten lienee luonnollista, että Juventuksen kaltaisessa ympäristössä hapuillaan aluksi. Interiä vastaan kelpaa kuitenkin ainoastaan voitto, sillä Torinon mustavalkoisessa seurassa tuloksia vaaditaan nyt.

Juven loukkaantumislista näyttää vielä kohtuullisen pitkältä, sillä Giorgio Chiellinin seurana sairastupaa miehittävät Marko Pjaca, Mattia De Sciglio, Danilo sekä Douglas Costa. Sarrin onneksi Matthijs De Ligt on viime viikkoina näyttänyt löytäneen paikkansa Leonardo Bonuccin viereltä puolustuksen ytimessä ja yhteispeli alkaa sujua.

Maalitakuu

Sunnuntain derbyn tärkein pointti on kysymys Interin kyvystä dominoida ottelua keskiviikon tapaan. Mikäli Conte saa suojattinsa murtamaan Juventuksen ylimmät linjat samaan tapaan kuin Barcelona-koitoksessa, saattaa Nerazurri pystyä luomaan riittävästi paikkoja ottelun voittamiseen. Juventuksen peli ei näytä vielä siltä, mitä se parhaimmillaan voisi olla, mutta tokihan Cristiano Ronaldo ja kumppanit takaavat laadun maalin edessä. Vihjeeksi valikoituu tällä kertaa molempien joukkueiden maalinteko.

Vihje: Inter – Juventus 06.10.2019 21.45: Molemmat tekevät maalin @1.86