Jalkapallo

Mestarien liiga: Leverkusen – Atlético Madrid 06.11.2019

Lukas Hradeckýn ja Joel Pohjanpalon Bayer Leverkusen on keskiviikkona tiukan paikan edessä. Pistesaldo näyttää nollaa ja Juve on karkaamassa Atlético seuranaan. Nyt on lyötävä viimein kapuloita jättiläisten rattaisiin, sillä muutoin jatkopaikka karkaa vääjäämättä.

Ottelun alku tärkeä

Leverkusenin tuloskunto näyttää hälyttävän heikolta. Viimeiset viisi ottelua kaikissa kilpailuissa ovat tuottaneet yhden ainoan voiton – cupissa kotona Paderbornia vastaan. Viikonloppuna Bundesliigaa johtava Mönchengladbach kävi nappaamassa Peter Boszin ryhmältä pisteet 1-2 -lukemin. Die Werkself aloitti ottelun vahvasti, mitä on odotettavissa myös keskiviikkona Atléticon saapuessa kylään. Maaliin asti pallo ei kuitenkaan mennyt, joten vieraat saivat juonen päästä mainiosti kiinni ja hakivat lopulta kolme pistettä. Atleti-kamppailusta haastavan tekee Atléticon vahva joukkuepuolustaminen, joten alkuminuuttien rynnistyksen aikana Leverkusenin olisi luotava aitoa vaaraa Jan Oblakin maalille.

Boszin loukkaantumislista on tyhjenemään päin. Charles Aránguiz ja Leon Bailey ovat nuolleet omat haavansa. Daley Sinkgraven ja kippari Lars Bender ovat vielä sairastuvalla.

Jatkopaikkaa varmistamaan?

Atlético on saanut kauden alussa kritiikkiä nihkeistä esityksistään, mutta kovin huonosti ei mene ainakaan siinä mielessä, että tappiosarake näyttää toistaiseksi yhtä. Viikonloppuna Sevillan vieraana napattiin 1-1 -tasatulos ja parempaankin oli eväät. Atlético lähtee keskiviikon koitokseen mahdollisesti jo jatkopaikan varmistaminen mielessä. Paljon riippuu Juventuksen ja Lokomotiv Moskovan pari tuntia aiemmasta kohtaamisesta. Mikäli Juve nappaa täyden pistepotin, riittää myös Los Rojiblancosille voitto jatkopaikkaan. Diego Simeone lähtee peliin kärsivällinen taktiikka takaraivossaan. Leverkusen aloittanee BayArenalla aggressiivisesti ja sikäli kun Atleti kotijoukkueen alkurynnistyksen kestää, on saumoja myöhemmin ottelussa iskeä jopa sinetti saksalaisten jatkohaaveille.

João Félix palasi maanantaina joukkueharjoituksiin, mutta paluu kokoonpanoon tapahtuu vasta myöhemmin. Jose Giménez ja Stefan Savic ovat myös lähellä pelikuntoa, mutta Saksan reissu tulee auttamatta liian aikaisin. Sime Vrsaljko täydentää loukkaantuneiden kvartetin.

Pisteet Madridiin

Atléticon kauden toinen tappio näyttää hankalasti toteutuvalta skenaariolta. Vaikka ilotulitusta hyökkäyspäässä kaivataankin, on puolustus edelleen raudanluja eikä omiin mene juurikaan palloja. Heikkovireinen Leverkusen on vaikeasti kiivettävän vuoren edessä ja vierailla on kiitettävästi rutiinia Euroopan isoista peleistä, joten vetoihin otetaan aasialaisella tasoituksella Atletia.

Vihje: Leverkusen – Atlético Madrid 06.11. 22.00: Atlético -0.25 @2.12