Jalkapallo

Mestarien liiga: Dortmund – Inter 05.11.2019

Panokset ovat tapissa tiistaina Signal Iduna Parkilla Interin haastaessa Borussia Dortmundin. Barcelona johtaa lohkoa seitsemällä pisteellä ja Inter-Dortmund -kaksikko tulee perässä neljällä pisteellään. Voitto tarkoittaisi massiivista askelta kohti jatkopaikkaa.

Kurssi korjattu?

Dortmundin pelissä on näkynyt viimein viitteitä paremmasta. Viime viikolla Mönchengladbach lähti lauluun cupin puolella ja Wolfsburg tyrmättiin Bundesliigassa 3-0 -lukemin. Silmiähivelevän kaunista peli ei kuitenkaan vielä ole ollut, mutta tämäkin tässä vaiheessa taatusti BVB:n kannattajille kelpaa. Viikonloppuna pelataan Bayernia vastaan der Klassikerissa, joten keltamustilla on edessä valtavan tärkeä viikko. Interiä vastaan Lucien Favren ja pelaajien on lähdettävä rakentamaan viime viikolla valetulle pohjalle ja säilytettävä sama pelirohkeus.

Kapteeni Marco Reus kärsi Dortmund-mielisten harmiksi lauantaina nilkkavamman, joten ainakin lähipäivien ajan nuollaan haavoja. Marcel Schmelzer jatkaa myös sivussa ja Roman Bürki saattaa aloittaa puolikuntoisena vielä penkiltä, etenkin nyt kun Marwin Hitz on stuntannut erinomaisesti.

Mentaalipuolella vahvuuksia

Inter näyttäisi vakiinnuttavan paikkansa ainakin toistaiseksi Serie A:n mestaruuskamppailussa. Viikonloppuna Bologna kaadettiin kahdella viime hetkien maalilla, jotka molemmat syntyivät hirmuvireisen Romelu Lukakun lapikkaasta. Antonio Conte puhui ottelun jälkeen henkisestä vahvuudesta, jonka avulla Inter onnistui kääntämään tiukan ottelun edukseen. Samaa vahvuutta on tilattu myös tiistaille, sillä Dortmundin kone kerää juuri nyt kovempia kierroksia ja vaikea peli on takuuvarmasti edessä.

Conten loukkaantumislista koostuu juuri nyt Alexis Sánchezista ja Danilo D’Ambrosiosta. Stefano Sensi tekee mahdollisesti paluun avauskokoonpanoon, mikä on hieman ohuella pelaajarungolla operoivalle Interille suuren kokoluokan boosti.

Dortmund pahassa paikassa

Inter nappasi kaksi viikkoa takaperin ansaitun voiton Milanossa. Dortmundilla on valtava määrä tulivoimaa ja revanssi on takuulla mielessä, mutta Nerazzurri on juuri nyt tavattoman vaikea joukkue voittaa. Conten ryhmä on hävinnyt tällä kaudella kahdesti – Juventusta ja Barcelonaa vastaan. Yhtälöön lisätään vielä Reusin poissaolo ja Sensin paluu Interin keskikentälle, joten vieraiden yltäminen vähintään tasapeliin vaikuttaa etukäteen houkuttelevalta vetoidealta.

Vihje: Dortmund – Inter 05.11.2019 22.00: Inter +0.5 @1.82