Jalkapallo

Mestarien liiga: Chelsea – Ajax 05.11.2019

Chelsea päihitti kaksi viikkoa sitten Ajaxin Amsterdamissa Michy Batshuayin viime hetkien maalilla. Ajaxilla on nyt revanssin paikka Stamford Bridgen tiistai-illassa. Viihdyttävää kamppailua voidaan taas hyvällä syyllä odottaa.

Lisää tehoja

Frank Lampardin nuori Chelsea ei näytä mitään hyytymisen merkkejä. EFL Cupin puolella tosin sattui keskellä viime viikkoa työtapaturma ja Manchester United kävi nappaamassa jatkopaikan. Viikonloppuna oli paluu päiväjärjestykseen ja Watfordilla ei ollut pelillisesti juuri mitään palaa kiusata sinipaitoja, vaikka aivan ottelun lopussa tasoitus olikin lähellä. Mestarien liiga palaa eetteriin taas tiistaina ja vastassa on kolmoskierroksen tapaan huippuvaarallinen Ajax. Chelsealla on kauneusvirheenä ensimmäisen kierroksen tappio Valencialle ja Ajaxin kanssa ollaan tasapisteissä lohkon kärjessä. Tiistaina Chelsean on kyettävä käyttämään maalipaikkansa viikonlopun ottelua tehokkaammin, sillä muutoin Ajaxin kaltaista joukkuetta vastaan käy kylmät.

Ruben Loftus-Cheek, Ross Barkley, Marco van Ginkel ja Antonio Rüdiger jatkavat Chelsean miehistä sairastuvan puolella. N’Golo Kanté on kuta kuinkin kunnossa, mutta penkkikomennus lienee vielä tiistaina tosiasia. Andreas Christensen palaa kehiin myös lähiaikoina.

Keskittymisessä parannettavaa

Viime kauden sensaatiojoukkue Ajaxin keskittyminen herpaantui pahemman kerran Zwollen vieraana perjantaina. Amsterdamilaiset johtivat jo 0-3, mutta Zwolle oli lähellä jopa tasoittaa ottelun. David Neresille ja Quincy Promesille kuitattiin kaksi maalia mieheen ja lopputulos oli kuitenkin positiivinen. Tiistai-iltana Stamford Bridgellä Erik ten Hagilla ja pelaajilla on mielessä revanssi, sillä Amsterdamin kohtaamisesta on taatusti paljon hampaankolossa. Kaksi viikkoa takaperin Ajax epäonnistui omissa maalipaikoissaan, mistä tällä tasolla lähes aina vastustaja rokottaa. Nyt keskittymisen on oltava kunnossa läpi ottelun, sillä vastustaja on raudanluja.

Perjantain matsissa niin Lisandro Martínez, Donny van de Beek kuin Edson Álvarezkin kokivat kovia. Koko kolmikko lienee kuitenkin valmis Chelsea-kamppailuun, mikä on loistava uutinen vierasjoukkueen kannalta.

Tutut lähtökohdat

Lähtöasetelmat eivät ole juuri kahden viikon takaisesta muuttuneet. Viihdyttävä ottelu on taatusti taas kahden nuoren joukkueen välillä luvassa ja maalirikkaalle näytöksellekin on ainekset olemassa. Paljon riippuu taas juuri siitä, kuinka maalipaikat molemmissa paikoissa hyödynnetään. Hyviä maalipaikkoja on todennäköisesti rutkasti luvassa.

Vihje: Chelsea – Ajax 05.11.2019 22.00: Yli 3 @1.96