Jalkapallo

Mestarien liiga: Barcelona – Inter 02.10.2019

Barcelona saa kylään Interin keskiviikkona Mestarien liigan toisen ottelukierroksen huippukamppailussa. Avauskierroksella molempien haaviin tarttui yksi piste, joten voitto on kummassakin leirissä mielessä.

Kotona kulkee

Barcelona on jo monien kannattajiensa mielestä pitkään kärsinyt Ernesto Valverden pragmatismista ja kyvyttömyydestä realisoida joukkueessa piilevä potentiaali. Alkukausikin on taas alleviivannut näitä väitteitä ja katalaanit onnistuivat vasta viikonlopun liigakierroksella hilaamaan itsensä neljän parhaan joukkoon. Keskiviikkona vastaan saapuva Inter on kotiedusta huolimatta paha rasti. Voitto on lähestulkoon pakollinen, sillä avauskierroksella Dortmund sai pidettyä Barçan nollilla ja tasatulos oli tosiasia. Barcelonan esitykset ovat europeleissä viime vuosina vaihdelleet suuresti siitä riippuen, pelataanko Camp Noulla vai vieraissa. Itse asiassa viimeisin kotitappio lohkovaiheessa kärsittiin vajaa 10 vuotta takaperin Rubin Kazania vastaan, mikä on huima palanen statistiikkaa.

Samuel Umtiti jatkaa sairastuvan puolella ja hyvin todennäköisesti seurana ovat Ansu Fati ja Ousmane Dembélé, vaikka kaksikko lähellä pelikuntoa onkin. Jordi Alba ja Lionel Messi ovat myös nuolleet haavojaan, mutta pelikuntoon keskiviikoksi ehtiminen on mahdollisuuksien rajoissa.

Conten ensimmäinen testi

Antonio Conte vaikuttaisi saaneen Interin ryhmän taakseen hienosti alkukaudesta tultuaan Nerazzurrin peräsimeen kesällä. Pelaajat toteuttavat kurinalaisesti käskyttäjänsä taktiikkaa ja joukkue pelaa organisoidusti valmentajansa tyylille ominaisena. Inter ei ole Serie A:n puolella pudottanut kuudessa ottelussa vielä pistettäkään ja maaleja on mennyt omiin vasta kaksi, mutta San Sirolla putosi Mestarien liigan avauskierroksella kuitenkin kaksi pistettä Slavia Prahan haettua kovemman luokan ylläritasurin. Keskiviikkona Conte joutuu ensimmäiseen kovempaan testiinsä, sillä Barcelona on selkeä ennakkosuosikki kotiluolassaan. Kotijoukkue ei tule kuitenkaan pääsemään helpolla, jos Inter onnistuu pelaamaan hyvällä intensiteetillä ja rikkomaan Barçan pelinrakentelua, mitä Conte myös peräänkuulutti lehdistötilaisuudessa ottelun alla.

Interin poissaolotilanne on erinomainen, sillä kaikki ovat terveenä. Conte joutuukin pudottamaan pelaajiaan tällä kertaa enemmän teknisellä päätöksellä.

Messin pelikunto avaintekijä

Barcelonassa hikoillaan jo ties kuinka monetta kertaa tällä kaudella ottelun alla Messin pelikunnon kanssa. Viime viikolla Villarrealia vastaan itseään hiukan loukannut argentiinalainen treenaili maanantaina osittain muun joukkueen mukana, mutta keskiviikon kunto ei ole vielä selvä. On mahdollista ellei jopa todennäköistä, että Messi avaa penkiltä ja tulee tilanteen vaatiessa toisen puoliajan aikana kentälle. Siispä haistellaankin tähän kohtaan Conten hyvin organisoidun Interin menestystä tasoitusvedon muodossa ensimmäiselle jaksolle.

Vihje: Barcelona – Inter 02.10.2019 22.00: Inter +0.5 1. puoliaika @1.69