Jalkapallo

La Liga: Sevilla – Atlético Madrid 02.11.2019

Sevilla isännöi lauantaina Atléticoa La Liga -viikonlopun ykkösmatsissa Sánchez Pizjuánilla. Pistesaldo näyttää molemmilla 20:a ja piikkipaikka häämöttää, joten tulikivenkatkuinen kärkitaisto on luvassa.

Pelirohkeutta kaivataan

Julen Lopeteguin Sevilla lähti keskiviikon vieraspeliin Valenciaa vastaan sillä ajatuksella, että nyrkki lyödään pöytään ja kolme pistettä lähtee mukaan Sevillaan. Tauolla näytti lupaavalta tämän kauden ehdottomiin komeettoihin lukeutuvan Lucas Ocamposin iskettyä Sevillan johtoon ensimmäisen jakson lisäajalla. Toisella puoliajalla tekemisestä puuttui kuitenkin kunnianhimoa eikä riskejä uskallettu enää ottaa. Valencia nappasi sen kuuluisan momentumin itselleen ja väänsi pelin lopulta tasoihin. Ennakkosuosikin asema on tällä kaudella sopinut Sevillalle, mutta isoimpia La Liga -joukkueita vastaan on ollut vaikeaa. Lauantain Atlético-pelissä selviää, voidaanko puhua jo jopa tämän kauden teemasta.

Mestallan ottelun jälkeen Sevillan puolustajien terveystilanne näytti suorastaan karmealta. Sergio Escudero ja Sergio Reguilón ovat kuitenkin Lopeteguin mieliksi kunnossa. Topparit Daniel Carriço ja Sergi Gómez jatkavat loukkaantuneiden listalla. Elintärkeä keskikenttämies Fernando nappasi kauden viidennen varoituksensa Valencia-pelissä ja katselee lauantain kamppailun katsomosta.

Maalit tiukassa

Tämän kauden Atlético vaikuttaa varsin tutulta, vaikka kesällä pelaajisto reilulla kädellä muuttuikin. Liigassa saldo on 5 voittoa, 5 tasapeliä ja yksi tappio, mikä kuvaa hyvin Atléticon vahvuuksia ja heikkouksia. Puolustuspelaaminen on edelleen erinomaista ja Atleti päästää kaikista 20 joukkueesta selvästi vähiten maaleja. Mestarikandidaatiksi joukkue puolestaan venyttää yllättävän vähän vastustajan verkkoa, vaikka Diego Costan ja Álvaro Moratan kaltaisia maalipyssyjä riveistä löytyykin. Kesällä hankittu João Félix ei ole täysin vielä lunastanut odotuksia, mutta aikaa toki on reilusti.

Pitkään polvivammaansa parannellut Sime Vrsaljko palailee reilun kuukauden kuluttua tositoimiin. Puolustuslinja on ottanut osumaa viime viikkoina, sillä José Giménez ja Stefan Savic ovat molemmat hajalla. Yllä mainittu João Félix on vielä ainakin maajoukkuetaukoon asti poissa pelistä.

Poissaolot avainasemassa

Lauantain ottelu on ennakkoasetelmissa huipputasainen. Sevillan fanaattinen kotiyleisö antaa joukkueelle aina ylimääräistä latausta, mikä näkyy yleensä otteluiden alkupuolella aggressiivisessa prässipelaamisessa ja kaksinkamppailuissa. Ottelun alkupuolen intensiivisyys vaikuttaa myös maalipaikkojen määrään positiivisella tavalla. Yli-/alle -linjat on asetettu alas, mihin syynä lienee pitkälti Atléticon maaliniukkuus. Nyt on kuitenkin syytä muistaa, että niin Sevillalta kuin Atletiltakin on toppariosastolta tärkeitä miehiä sivussa. Pelivalinnaksi kelpaa tällä kertaa over-kohde.

Vihje: Sevilla – Atlético Madrid 02.11.2019 19.30: Yli 2 @1.78