Jalkapallo

La Liga: Barcelona – Sevilla 06.10.2019

Barcelona ja Sevilla iskevät yhteen sunnuntaina Camp Noulla La Liga-viikonlopun huipputaistossa. Pistesaldo näyttää kummallakin 13:a mikä tarkoittaa ennen kierroksen alkua kahden pisteen takamatkaa sarjan kärjessä porskuttavaan Real Madridiin nähden. Viikolla pelattiin europelejä, joten onko rasitukset saatu karistettua?

Kriitikoiden hiljennys

Barcelonan liigakausi on ollut hankala, vaikka väläyksiä paremmasta on välillä nähty. Mestarien liigassa tunnelin päässä näkyvä valo oli sammua useampaan otteeseen Interin tuhlailtua maalipaikkoja ensimmäisellä jaksolla, mutta toinen puoliaika toi Barcelonan ensin rinnalle ja ohi Luis Suárezin kahden maalin myötä. Penkin päässä paljon kritiikkiä saanut Ernesto Valverde toi Arturo Vidalin toisella jaksolla johtamaan korkeaa prässiä ja Inter oli osin tästä syystä helisemässä ja peli kääntyi kotijoukkueelle. Sunnuntaina tulee vastaan niin ikään Euroopassa urakoinut Sevilla ja venymistä kolmen pisteen eteen tarvitaan jälleen.

Barcelonan sairastupa on tyhjenemään päin. Jordi Alba ja Ansu Fati ovat sunnuntaina mukana ja lasaretti koostuu tällä hetkellä Junior Firposta ja Samuel Umtitista. Clément Lenglet katseli viime viikonloppuna tuplakeltaista ja missaa ottelun vanhaa seuraansa vastaan pelikiellon vuoksi.

Vahva vieraissa

Sevilla pelasi torstaina Eurooppa-liigaa, mutta Julen Lopetegui peluutti pitkälti kakkosmiehistöä. Barcelona ei siis saa sen kummempaa lepoetua, sillä suurin osa avainpelaajista on pelannut viimeksi viikko takaperin Real Sociedad -voitossa. Lopeteguin ryhmä lähtee jatkamaan vahvaa vierasvirettään, sillä neljästä vieraspelistä Sevilla on onnistunut voittamaan kolme. Pidemmän aikavälin statistiikka ei sen sijaan lupaa Los Nervionenses -ryhmälle hyvää, sillä liigassa viimeisin voitto Camp Noulta on lähes 17 vuoden takaa. Kenties kuitenkin esimerkiksi Chicharito onnistuu rokottamaan varamiehistä Barcelona-puolustusta.

Lopeteguilla on sunnuntaille reilusti valinnanvaraa, sillä loukkaantumistilanne on juuri nyt erinomainen. Topparin tontilla tehtiin tosin läpsystä vaihto, sillä Sergi Gómezilla on pikkuvaivoja ja Daniel Carriço on sen sijaan toipunut sopivasti pelikuntoon.

Pää mukana

Barcelona on eittämättä pelaajamateriaaliltaan Sevillaa vahvempi ja ennakkosuosikin asema on siten selviö. Valverde ei ole kuitenkaan kyennyt vielä alkukaudesta organisoimaan puolustuspelaamista riittävän hyvin ja esimerkiksi Piquén ja Lengletin yhteispeli on ollut ajoittain haparoivaa. Piqué saa sunnuntaina vierelleen todennäköisesti Jean-Clair Todibon ja on vielä hämärän peitossa, kuinka yhteispeli kaksikolla rullaa. Sevillan on sunnuntaina kyettävä iskemään oikeilla hetkillä nopeiden hyökkäysten kautta ja pääkopan on pysyttävä läpi ottelun mukana. Odotettavissa on, että kuntoutunut Messi ja vireensä taas löytänyt Suárez hoitavat pelin Barcelonalle, mutta Sevilla käy kuitenkin maalin myös tuikkaamassa.

Vihje: Barcelona – Sevilla 06.10.2019 22.00: Barcelona voittaa ja molemmat tekevät maalin @2.65