Copa America

Copa América: Venezuela – Argentiina 28.06.2019

A- ja B-lohkojen kakkoset Venezuela ja Argentiina kohtaavat perjantai-iltana Suomen aikaa Maracanãlla puolivälieräottelussa. Argentiinan kone yskii edelleen ja Venezuelan vire on nousujohteinen, joten yllätystä saatetaan päästä todistamaan.

Taktiikka valmis

Rafael Dudamelin Vinotinto on vielä kaukana valmiista tuotteesta, mutta oikeaan suuntaan ollaan menossa ja ryhmä alkaa olla vähitellen valmis urotekoihin. Brasilia sai jo lohkovaiheessa kokea Venezuelan joukkuepelaamisen tason ja 0-0 -tasapeli kertoi omaa kieltään ainakin puolustuspelin tiiviydestä. Viimeisen kierroksen Bolivia-voitto varmisti Vinotintolle lohkon kakkossijan. Taktiikat Argentiina -otteluun tulevat mahdollisesti olemaan hyvin samanlaiset kuin isäntämaatakin vastaan, mutta Argentiinan ryhmästä Lionel Messi saa kuitenkin jonkin verran erityishuomiota Dudamelin miehiltä. Sapluuna on joka tapauksessa selvä otteluun: puolustetaan tiiviisti joukkueena ja hyökätään nopeiden laitalinkkien ja Salomon Rondónin johdolla vastaan.

Topparin tontilla aiemmin turnauksessa pelanneet Mikel Villanueva ja Yordan Osorio ovat kärsineet eriasteisista vaivoista pudotuspelien kynnyksellä, mutta ainakin Osorio lienee riittävän hyvässä kunnossa avaukseen. Arquímedes Figuera jatkaa polvivammansa takia sivussa lopputurnauksen ajan.

Avauskokoonpano elää

Argentiina palaa Maracanãlle ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2014 MM-finaalitappion ja kirveleviä muistoja halutaan työntää unholaan. Albiceleste on oikeastaan enemmän tai vähemmän kulkenut varjojen mailla noista päivistä asti ja on epäselvää mihin suuntaan juuri tällä hetkellä tie on viemässä. Joukkueen penkin päässä Lionel Scalonilla ei ainakaan ole vielä kaikki palikat järjestyksessä, mutta lohkovaiheen viimeinen ottelu Qataria vastaan oli jo kahta aiempaa matsia parempi ja voitto saatiin viimein jauhettua. Scaloni aloitti turnauksessa ensimmäistä kertaa kahdella kärkipelaajalla ja tuo tuntui ratkaisevan joitakin hyökkäyspään miehittämiseen liittyviä ongelmia. Muistakin ongelmista joukkue on tietoinen, joten pikaisia ratkaisuja on ilman muuta mahdollista löytää.

Scalonin avauskokoonpano tullee jälleen elämään aiempien otteluiden tavoin ja tällä kertaa Renzo Saraviaa ja Giovani Lo Celsoa kutsunee vaihtopenkki. Juan Foythia on huhuttu tällä kertaa laitapuolustajan tontille ja Germán Pezzella palaisi tässä skenaariossa toppariksi Nicolás Otamendin rinnalle. Marcos Acuña esiintyi puolestaan Qataria vastaan edukseen tultuaan vaihdosta sisään ja siitä on tulossa palkinto. Rodrigo De Paul on kenties ollut Albicelesten suurin yllättäjä ja avauspaikka on selviö keskikentällä Acuñan ja Paredesin kanssa. Messi, Agüero ja Lautaro Martínez aloittavat luonnollisesti yläkerrassa.

Yllätys vai ei?

Venezuelan joukkue tekee juuri nyt asioita erinomaisesti ja suunta on vahvasti eteenpäin. Vinotinto näytti jo Brasiliaa vastaan kykenevänsä sulkemaan superstarojen maalihanat ja Argentiina ei ainakaan vaikeampi vastustaja siinä mielessä ole. Brasilia on lisäksi alaspäin huonosta kenttätasapainosta usein kärsivää Argentiinaa kovempi, joten Venezuela päässee hyviin vastahyökkäyspaikkoihin ottelun edetessä. Venezuela näyttäisi olevan juuri Argentiinan kaltaisille joukkueille erityisen ikävä vastustaja. Vaikka kerroinasettelun mukaan Messi ja kumppanit lähtevät otteluun suosikin viitta niskassaan, ei Vinotinton jatkoonmeno sivullekirjoittaneen ruutupapereissa olisi jättipommi. Vedot lähtevät ilman muuta Venezuelan kautta.

Vihje: Venezuela – Argentiina 28.06.2019 22.00: Venezuela +1 aasialainen tasoitus @1.84