Copa America

Copa América: Kolumbia – Chile 29.06.2019

Puolivälierien kiistatta herkullisin kamppailu käydään Arena Corinthiansilla São Paulossa Kolumbian ja Chilen välillä. Kolumbian alkulohko oli moitteeton ja kenties voidaan puhua lohkovaiheen parhaasta joukkueesta. Chile on myös selvästi herännyt pelaamaan tosipelien koittaessa, joten lähtökohdat ovat upeat kahden laadukkaan ja viihdyttävän joukkueen välienselvittelylle.

Tasapainoinen Kolumbia

Carlos Queirozin Kolumbia pelasi kerrassaan mahtavan lohkovaiheen päästämättä ainoatakaan takaiskua. Avauspelissä Argentiinan virheistä rokotettiin murhaavasti, minkä jälkeen Qatarin puolustustaistelu ei lopulta riittänyt ja Kolumbia paineli lohkovoittoon. Viimeisellä kierroksella Paraguay kaatui osin penkkimiehilläkin ja peli oli yhtä vahvaa kuin kahdessa ensimmäisessä ottelussa, joten Queirozilla tuntuisi olevan mukavasti rakennuspalikoita turnauksen loppua kohti mentäessä. Chile tarjoaa kuitenkin taas hankalan haasteen, mutta Kolumbia tulee taatusti alkuun hyvin valmistautuneena. Joukkue luottaa La Rojaakin vastaan tiiviiseen koko joukkueen puolustukseen, dynaamiseen keskikenttään ja maagiseen vapaassa roolissa tuhoja tekevään James Rodrígueziin.

Ennen Paraguay-ottelua takaisin Kolumbiaan perhesyistä matkannut David Ospina on taas muun joukkueen mukana valmistautumassa jatkopeleihin. On kuitenkin aavistuksen epävarmaa, onko Ospina avauksen mies Chile-pelissä. Luis Muriel jatkaa loukkaantuneiden kirjoissa ja muu miehistö on normaalisti käytettävissä. Duván Zapata ottanee tässä kohtaa Radamel Falcaosta niskalenkin Queirozin papereissa ja aloittaa piikissä.

Isompaa vaihdetta silmään

Chilen tekeminen herätti joukkueen kannattajissa huolta turnauksen alla, sillä harjoituspelien kokeilut eivät menneet alkuunkaan purkkiin. Kolumbialaisluotsi Reinaldo Rueda kuitenkin valitsi lopulta kokeneita konkareita Copa América -ryhmäänsä ja paluu päiväjärjestykseen tapahtui turnauksen avauspelissä Japanin kaaduttua peräti 4-0. Ecuador tarjosi La Rojalle kovemman haasteen, mutta suurin osa pelistä meni kuitenkin Chilen tahtipuikon mukaan ja kolme pistettä jäi haaviin. Viimeisen pelin tappio tiukasta Uruguay-matsista tarkoitti kivikovan Kolumbian kohtaamista puolivälierissä. Tuplamestari Chile lähtee otteluun altavastaajana, mutta vauhdikkaan syöttöpelin asettuessa hyökkäyspäässä uomiinsa tulee Chile kuitenkin takuulla luomaan hyviä maalipaikkoja. Valmentajana toimiva Rueda tuntee lisäksi kolumbialaisen futiksen kuin omat taskunsa, joten La Rojaa ei kannata sulkea vielä tässä vaiheessa tietenkään pois mitalipeleistä.

Alexis Sánchezin nilkka mietityttää edelleen Chilen valmennusjohtoa, mutta toki pienikokoinen chileläinen puolikuntoisenakin kentällä nähdään. Rueda juoksuttanee kentälle 4-3-3 -formaation, mutta Pablo Hernándezilla on kuitenkin jotain mahdollisuuksia nousta avaukseen neljänneksi keskikenttämieheksi.

Tarkkana pysyttävä

Sekä Kolumbialla että Chilellä on reilu määrä taitoa riveissään, mutta tosipaikan ollessa kyseessä on tiedossa varmasti tarkkaa puolustuspelaamista, jossa pallon alle asetetaan suurin osa omista pelaajista. Kolumbia on tällä hetkellä joukkueista laadukkaampi ja Queiroz lienee myös Ruedaa taktisesti valveutuneempi, joten Los Cafeteros on selkeähkö suosikki. Peleihin valikoituukin Kolumbia maltillisella tasoituksella.

Vihje: Kolumbia – Chile 29.06.2019 02.00: Kolumbia -0.25 @1.81