Copa America

Copa América: Chile – Peru 04.07.2019

Chile iskee Perun kanssa yhteen Tyynenmeren Klassikossa Porto Alegressa. Panoksena on Copa Américan finaalipaikka, joten asetelmat ovat kutkuttavat. Chile on lämmennyt huipputasolleen tosipelien kynnyksellä ja Peru lähtee haastamaan omalla aktiivisella futiksellaan hallitsevaa tuplamestaria.

Kuin viini

Chilen maajoukkueen nykytilasta heräsi paljon kysymyksiä Copa Américan alla, pääosin heikosti sujuneista harjoituspeleistä johtuen. Kisajoukkueeseen valitut vanhat konkarit ovat kuitenkin nousujohteisesti ottaneet isännän roolin kentän puolella ja soraäänet ovat hiljenneet. Kolumbialaiskoutsi Reinaldo Rueda vertasikin ottelun alla chileläispelaajia viiniin, sillä he näyttäisivät paranevan vanhetessaan. Puolivälierissä Kolumbiaa vastaan Chileltä hylättiin VAR-tuomioilla kaksi osumaa ja La Roja oli vastustajaa selkeästi terävämmällä jalalla liikkeellä ja olisi kenties ansainnut voittonsa jo varsinaisella peliajalla. Rankkarikisassa kaikki chileläiset upottivat rankkarinsa ja voittoon riitti yksi Kolumbian hassattu pilkku.

Rueda raapustanee avauskokoonpanopaperilleen samat nimet kuin puolivälierissä, joten kentällä nähdään taas tuttuja nimiä Arturo Vidalin ja Alexis Sánchezin johdolla. Loukkaantuneiden kirjoissa ei ole juuri nyt ketään, joten lähtökohdat peliin ovat kaikilla tavoilla mainiot.

Henkisesti vahva

Peru oli pelillisesti melko repaleina lohkovaiheen viimeisessä ottelussa Brasiliaa vastaan ja lopputulos ei miellyttänyt perulaisten silmää. Tuosta Peru kuitenkin kokosi itsensä upeasti ja voitti Uruguayn rankkarikisassa puolivälierissä. Joukkueen henkisestä vahvuudesta kertonee juuri täydellinen viiden rankkariosuman saldo. Ricardo Garecan ryhmä oli ajoittain alakynnessä, mutta lupaavanoloisia aihioita oli hyökkäyspäässä useampia maailman parhaisiin lukeutuvaa puolustusyksikköä vastaan, joten kokonaisvaltaisesti kelvolliseen peliin Peru näyttää pienestä alavireisyydestä huolimatta kykenevän. Chileä vastaan La Blanquirrojan lähestymistapa tulee olemaan todennäköisesti jälleen rohkea ja maalille pyritään aggressiivisesti aina kun pallo saadaan itselle riistettyä. Alakerrassa on samalla vältettävä virheitä ja puolustuksen on pysyttävä tiiviinä Chilen pelottavan hyökkäysarsenaalin edessä, jotta voittoon on olemassa hyvät mahdollisuudet.

Loukkaantumistilanne Perun joukkueessa näyttää välieräottelun alla kohtuulliselta, mutta Jefferson Farfán katselee loput pelit kotoa käsin polvivamman takia. Gareca toistanee avauskokoonpanonsa Uruguay-ottelusta.

Viihdyttävä klassikko

Torstai-aamuyön välierästä tulee takuulla kamppailu, jossa ei vältytä suurilta tunteilta. Chilen ja Perun välinen historia velvoittaa molemmat joukkueet taisteluun, jossa ei anneta tuumaakaan periksi ja jokainen taklaus viedään loppuun asti. Perulta vaaditaan hyökkäävää jalkapalloa ja Chilen itseluottamus on juuri nyt kovissa lukemissa, joten ottelun kerrasta poikki-luonteesta huolimatta maalille pyritään hanakasti molemmissa päissä. Maiden kymmenestä edellisestä välienselvittelystä kahdeksassa on nähty kolme maalia tai enemmän.

Vihje: Chile – Peru 04.07.2019 03.30: Yli 2 maalia @1.91