Copa America

Copa América: Brasilia – Argentiina 03.07.2019

Brasilia kohtaa Argentiinan varhain keskiviikkona todellisessa Etelä-Amerikan klassikossa. Panoksena on paikka Copa Américan finaalissa joko Chileä tai Perua vastaan. Brasilia on edelleen turnauksen voittajasuosikki, mutta “Mineirazo” -muistot Belo Horizontesta viiden vuoden takaa saattavat vielä kummitella pelaajien ja kannattajien mielissä.

Hallinnan kautta

Brasilia pelaa kohtuullisen vahvaa turnausta ja ennakkosuosikin viitta on edelleen tiukasti harteilla. Puolivälierissä jouduttiin kuitenkin jännittämään Paraguayn yllettyä kisaisäntiä vastaan rankkarikisaan. Titen valmentamalla Brasilia-ryhmällä on ollut turnauksen aikana vaikeuksia tiiviitä puolustuksia vastaan ja ainoat murskajaiset nähtiin rohkeasti hyökkäämään lähtenyttä Perua vastaan. Välierissä tulee vastaan nousujohteinen Argentiina, joka alkoi jo kvartseissa saamaan vähitellen juonesta kiinni. Brasilian kannalta olennaista on pyrkiä iskemään Argentiinan edelleen heikkoon kenttätasapainoon ja linjojen välisiin etäisyyksiin. Tite mainitsi kuitenkin ottelun alla pressitilaisuudessa, että pallonhallintaan pyritään ja maalipaikkoja yritetään luoda aktiivisesti.

Pelikiellossa Paraguay-ottelussa ollut Casemiro palaa Argentiina-peliin avaukseen Arthurin rinnalle. Fernandinho, Filipe Luís ja Richarlison ovat olleet lasaretin puolella, mutta ainakin Fernandinho ja Richarlison alkavat olla pelikuntoisia. Alex Sandro hyppää Argentiinaa vastaan laatikkoon, mikäli Filipe Luís ei ole riittävän hyvässä kunnossa.

Palaset kohdilleen

Lionel Scaloni tuntuisi viimein saaneen Argentiinan joukkueeseen jatkuvuutta turnauksen edettyä pudotuspelivaiheeseen. Pahimpia ongelmia hyökkäyspäässä on korjattu Lautaro Martínezin avulla ja Interin mies on myös kiittänyt luottamuksesta kahden maalinsa myötä. Alkulohkossa räpiköitiin vielä urakalla ja vasta viimeisessä ottelussa Qataria vastaan saavutettiin voitto. Venezuela oli puolivälierissä yllättävänkin kesy ja 0-2 -lukemat olivat ihan ansaitut Albicelestelle. Joukkueen kiistaton ykköstähti Lionel Messi on vielä toistaiseksi säästellyt isoimpia paukkujaan ja maalisarake näyttää vasta yhtä rankkarimaalia. Brasilia tarjoaa pahimman mahdollisen testin välierissä ja Argentiina saa kyllä onnistua täydellisesti finaaliin selviytyäkseen. Scaloni puheli ottelun alla keskikentän hallinnan olevan avainasemassa, ja tokihan joukkueen on keskityttävä prässäämään kovaa joukkueena keskialueella, mutta myös huolehtimaan laitapakeille tarjottavasta tuesta tuulennopeita Evertonia ja Gabriel Jesúsia vastaan.

Jatkuvuudesta puhuttaessa näyttäisi siltä, että Scaloni aikoo ensimmäistä kertaa Argentiinan peräsimessä toistaa avauskokoonpanonsa edellisestä matsista. Juan Foythiin ja Marcos Acuñaan liittyy vielä pieniä kysymysmerkkejä, sillä Acuñan suora kilpailija Lo Celso iski edellisessä matsissa maalin ja Foyth oli ajoittain hätää kärsimässä Darwin Machísin kanssa puolivälierissä.

Suurella tunteella

Brasilia on ailahtelevista otteistaan huolimatta ansainnut ennakkosuosikin asemansa välieriin. Argentiinan tulee kyetä tehokkuuteen yläkerrassa ja Messiltä tarvitaan viimein nappimatsia ja tehoja. Pelillisiin ongelmiin on myös edelleen kiinnitettävä huomiota, mutta suunta näyttää joka tapauksessa hyvältä. Ottelun klassikkoluonteen huomioiden maalimääriin kohdistuvat tällä kertaa peli-ideat. Voittolukemilla on potentiaalia revetä kumpaankin suuntaan tunteen ottaessa pelin loppupuolella järjeltä vallan.

Vihje: Brasilia – Argentiina 03.07.2019 03.30: Yli 2.5 maalia Full Time @2.36