Bundesliiga

Bundesliiga: Schalke – Dortmund 26.10.2019

Schalke ja Dortmund iskevät lauantaina yhteen Revierderbyssä. Bundesliigan sarjatilanne on kärjen osalta uskomattoman tasainen ja kärkipaikka on aivan käden ulottuvilla peräti yhdeksällä joukkueella. Schalkella ja Dortmundilla on lauantain derbyn voittamalla teoreettiset mahdollisuudet siirtyä sarjakärkeen.

Balsamia haavoille

Schalke on ilman voittoa kahdessa viime ottelussaan ja matkaa kärkeen on kaksi pistettä. Dortmundissakin urallaan valmentanut David Wagner tuli toukokuussa puikkoihin ja viime kauden katastrofin aiheuttamia haavoja on voideltu kauden alussa balsamilla. Vaikka Kuninkaansiniset ilman voittoa jäivätkin Kölniä ja Hoffenheimia vastaan, ovat peliesitykset olleet kuitenkin lupauksia herättäviä ja derbyvoittoon uskotaan ilman muuta lauantaina. Schalke-kannattajilla on varmasti vielä viime kauden upea 2-4 -vierasvoitto tuoreessa muistissa. Keltamustat ottivat tuolloin kaksi suoraa ulosajoa ja Schalke paineli Daniel Caligiurin johdolla voittoon.

Wagnerilla tuli Hoffenheim-pelissä lasaretissa olleita Suat Serdaria ja Weston McKennietä ikävä. Kaksikko lienee kuitenkin Dortmund-pelissä mukana, mikä tarkoittaa valtavaa buustia kotijoukkueelle. Nabil Bentaleb ei pelaa polvivammansa takia enää loppuvuonna.

Uusia lääkkeitä

Dortmundin lähtökohdat lauantain derbyyn eivät ole parhaat mahdolliset. Viime lauantain voitto Mönchengladbachista tarkoitti kärkipaikan pysymistä lähietäisyydellä. Keltamustat esiintyivät ottelussa ilman muuta edukseen, mutta keskiviikkona oli tiedossa taas synkempi iltapuhde ja Inter nappasi Mestarien liigan puolella 2-0 -voiton. Lucien Favre penkitti jostain syystä Mario Götzen koko ottelun ajaksi, mikä ei ainakaan edesauttanut Dortmundin mahdollisuuksia päästä maalintekosektoreille. Lauantain derbyyn Favren on keksittävä uusia lääkkeitä etenkin hyökkäyspäässä.

Marco Reus jätti keskiviikon Italian reissun väliin sairastelun takia. Derbyyn BVB-kippari kuntoutunee kuitenkin hyvin. Paco Alcácer lienee myös mukana, mutta Marcel Schmelzer on todennäköisesti vielä lonkkavaivaisena sivussa.

Lepoetu Schalkella

Dortmundin urakointi keskiviikkona tarkoittaa Schalkelle pienimuotoista lepoetua, mikä saattaa näkyä ottelun loppupuolella. Vetomielessä Schalken menestykset vaikuttavat houkuttelevilta. Wagner on saanut Kuninkaansinisten pelin kelvollisesti raiteilleen. Samaan aikaan Favrella on edelleen vaikeuksia erityisesti vieraissa saada joukkueensa pelaamaan rohkeaa jalkapalloa, mihin keltamustilla olisi ehdottomasti valmiuksia.

Vihje: Schalke – Dortmund 26.10.2019 16.30: Schalke +0.25 @1.94